SoundHound a lansat propriul său asistent digital. Hound poate răspunde la întrebări complexe mai bine decât Google Now şi Siri

01.03.2016
Piaţa asistenţilor digitali se aglomerează, cu Siri, Google Now şi Amazon Alexa câştigând din ce în ce mai mulţi utilizatori, dar acest lucru nu i-a descurajat pe cei de la SoundHound să vină cu propriul serviciu de acest fel. 
 
Compania, recunoscută pentru aplicaţia sa care recunoaşte muzică, a lansat Hound, un asistent digital disponibil pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS. Aplicaţia se descurcă mai bine decât Google Now şi Siri când vine vorba de întrebări complexe. Keyvan Mohajer, directorul executiv al SoundHound, i-a pus asistentului digital următoarea întrebare: „Când va răsări soarele cu două zile înainte de Crăciun în 2021, în Tokyo, Japonia?”. Răspunsul a venit imediat: „6:47 a.m.”.
 
Hound are avantajul că poate oferi răspunsuri la întrebări mai complexe, dar aplicaţiile concurente Google Now şi Siri sunt integrate nativ în Android şi iOS. Mohajer admite că Hound are „un mic dezavantaj”, mai ales pe iOS, unde motorul de căutare implicit nu poate fi schimbat. Totuşi, el crede că aplicaţia lui este mai bună şi că oamenii o vor prefera, aşa cum se întâmplă pe iPhone în cazul Google Maps vs Apple Maps. 
 
 
Deşi Hound nu va putea înlocui niciodată complet Siri pe iPhone, SoundHound a folosit API-urile Apple acolo unde a putut. De exemplu, utilizatorii noului asistent digital pot dicta vocal mesaje text sau forma un număr de telefon.
 
Mai mult, SoundHound a încheiat parteneriate cu mai mulţi dezvoltatori terţi de aplicaţii pentru a primi acces la serviciile acestora (de exemplu poţi folosi Hound pentru a căuta pe internet cu motorul de căutare Bing de la Microsoft sau găsi un loc în care să iei masa prin intermediul Yelp). 
 
SoundHound doreşte să lanseze versiuni Hound pentru cât mai multe platforme posibile, inclusiv PC-uri, dispozitive purtabile şi automobile. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult