Statisticile nu mint: Firefox are tot mai mulţi adepţi în Europa

Statisticile nu mint: Firefox are tot mai mulţi adepţi în Europa

Conform companiei franceze de studii statistice online, XiTi Monitor, Firefox a ajuns la o cotă de piaţă de 28% în Europa. În decursul anului trecut, browser-ul celor de la Mozilla a „furat” 5 procente de la Internet Explorer.

Firefox

Studiul dat publicităţii a luat în calcul anul 2007 şi a scos la iveală faptul că Firefox creşte în continuare, iar cota de piaţă câştigată survine de la Internet Explorer. Cu alte cuvinte, utilizatorii trec de la Internet Explorer la Firefox.

Dacă în luna ianuarie Firefox avea o cotă de piaţă de 23.1%, sfârşitul anului l-a găsit cu 28 de procente pe bătrânul continent. Ţările în care Firefox se bucură de cea mai mare popularitate sunt Finlanda (44,9%), Slovenia (43%) şi Polonia (41,6%). La polul opus se situează Marea Britanie (16,1%), Ucraina (16,9%) şi Olanda (14,7%). România este în prima jumătate a clasamentului, mai exact pe locul 10 cu 32,9 procente.

Firefox

La nivel continental, Firefox este cel mai iubit în Oceania, unde are 31,1% cotă de piaţă, Europa fiind al doilea continent cu 28%. America de Nord este încântată de Firefox doar în procent de 21%.

Firefox

Cu cât Firefox este mai puternic, cu atât devine mai interesant războiul browserelor. Este de urmărit lupta dintre Firefox 3 şi Internet Explorer 8, versiunile viitoare ale celor mai populare browsere Web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News