Surpriză neplăcută pentru utilizatorii Windows 7: Microsoft le „îndoliază” PC-urile schimbând wallpaperul cu un fundal negru (UPDATE)

28.01.2020
Surpriză neplăcută pentru utilizatorii Windows 7: Microsoft le „îndoliază” PC-urile schimbând wallpaperul cu un fundal negru (UPDATE)

UPDATE: Microsoft a înlăturat bug-ul semnalat de utilizatori lansând o ultimă actualizare Windows 7, care să corecteze problemele introduse de patch-urile anterioare.

După instalarea remediului furnizat de Microsoft, wallpaper-ul Windows ar trebui să fie afişat normal chiar şi la folosirea modului Stretch”.

În mod amuzant, pentru corectarea acestei probleme Microsoft a trebuit să extindă suportul public pentru Windows 7 cu încă câteva zile. Însă dacă nu apar şi alte probleme stânjenitoare, următoarele patch-uri Windows 7 vor fi strict remedii de securitate, livrate contracost doar companiilor care aleg să plătească pentru a beneficia de programul pentru suporta extins pus la dispoziţie de Microsoft.


Deşi a anunţat că nu va mai distribui actualizări pentru Windows 7, Microsoft a decis să facă utilizatorilor rămaşi o ultimă surpriză, lansând un patch care aparent schimbă wapllpaperul Windows cu un fundal complet negru.

Chiar dacă este în ton cu „decesul” sistemului de operare, în mod previzibil gestul nu este deloc apreciat de utilizatori.

Totuşi, înainte de a acuza Microsoft că sabotează PC-urile cu Windows 7 prin distribuirea de patch-uri menite să facă experienţa în utilizare cât mai dezagreabilă, trebuie spus că problema se manifestă doar dacă wallpaperul a fost setat folosind opţiunea Stretch, fapt ce indică mai degrabă strecurarea unui bug software. Cert este că sunt afectate fără discriminare inclusiv PC-uri folosite de companii sau diverse organizaţii, lăsând nenumărate staţii de lucru fără logo-ul setat de angajator.

Oficial, patch-urile KB4534310 şi KB4534314 distribuite în cursul săptămânii trecute au doar scopul de a remedia unele probleme de securitate Windows 7, detaliile furnizate pe site-ul Microsoft neacoperind alte modificări. Cert este wallpaperul Windows poate fi recuperat fie dezinstalând pach-urile respective, sau alegând o altă imagine de fundal fără să mai folosim opţiunea Stretch. Totuşi, la a doua variantă nu este clar dacă wallpaperul nou setat rămâne permanent pe ecran, sau fundalul redevine negru după o anumită perioadă de timp.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult