Sute de jocuri care ascultă ce urmăresc utilizatorii la televizor au fost descoperite în Google Play

30.12.2017
Sute de jocuri care ascultă ce urmăresc utilizatorii la televizor au fost descoperite în Google Play
Publicaţia New York Times a descoperit peste 250 de jocuri din magazinul virtual Google Play care folosesc un software special care înregistrează ce urmăresc utilizatorii la televizor. Programul a fost dezvoltat de firma Alphonso. Acesta activează microfonul de pe smartphone fără ca utilizatorul să ştie când. 
 
Astfel, aplicaţiile „ascultă” semnale audio şi identifică ulterior reclamele, serialele TV şi filmele. Acestea cer permisiunea de a folosi microfonul, dar mulţi utilizatori o acordă fără a citi cu atenţie despre ce este vorba. Mai mult, potrivit unui expert, modul în care este descris procesul este înşelător. 

Fondată în 2013,  Alphonso este specializată în „TV retargeting”. După ce colectează informaţiile, firma le trimite utilizatorilor de dispozitive mobile cu Android reclame personalizate pe baza conţinutului TV consumat. 

 
Alphonso are un parteneriat şi cu Shazam, populara aplicaţie cumpărată recent de Apple. Firma trimite semnalele audio către serviciul de recunoaştere a melodiilor, care apoi le identifică şi le retrimite, contracost, la Alphonso. Astfel, cineva care se uită la „Keeping Up with the Kardashians” şi are pe telefon un joc care include tehnologia ar putea primi reclame la produse cosmetice. 
 
Unele dintre jocurile care folosesc tehnologia firmei sunt disponibile şi în App Store. 
 
Puteţi vedea care aplicaţii folosesc tehnologia căutând „alphonso automated” sau „alphonso software” în magazinele virtuale. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult