Tastatura ClearType din iOS va funcţiona ca un trackpad în iOS 9

09.06.2015
Tastatura ClearType din iOS va funcţiona ca un trackpad în iOS 9

Odată cu dezvăluirea noului iOS 9, Apple încearcă să poziţioneze iPad-ul ca o unealtă bună pentru crearea de conţinut. După introducerea de funcţii multitasking vine şi modificarea tastaturii virtuale pentru a putea fi folosită mai uşor de către cei care doresc să scrie texte lungi pe tabletă. Astfel, tastatura implicită QuickType poate deveni un trackpad, printr-un simplu gest tactil.

În trecut, pentru a putea naviga texte sau pentru a selecta anumite cuvinte, era necesară folosirea degetelor direct pe text, o acţiune care nu este tocmai precisă şi nici foarte plăcută, întrucât degetele acoperă porţiunea de ecran pe care lucrezi. Astfel, Apple a implementat în tastatura sa funcţii noi, dedicate navigării textelor şi editării acestora.

Poziţionarea a două degete pe tastatură dezactivează tastele şi oferă prin mişcări pe cele două axe (vertical şi orizontal), navigare mai precisă prin text. Astfel, cei obişnuiţi să folosească un trackpad de laptop vor putea folosi un iPad mult mai comod când încearcă să lucreze pe acesta. De asemenea, în partea de sus, lângă sugestiile de cuvinte, au apărut noi butoane pentru editare precum cut, copy şi paste, butoane de formatare precum Bold şi Italic, cât şi posibilitatea de a adăuga ataşamente la document sau de a capta o imagine cu ajutorul camerei.

Probabil că noua tastatură, alături de noul Split View vin în anticiparea unui nou iPad. Probabil că este vorba chiar despre mult zvonitul iPad Pro cu ecran de 12”, pe care mulţi îl aşteptau la începutul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult