Telefoanele Nokia 8 primesc acces la Android 8.0 Oreo în versiune beta

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 26.10.2017
Telefoanele Nokia 8 primesc acces la Android 8.0 Oreo în versiune beta

HMD Global, compania aflată în spatele brandului Nokia, a anunţat programul Nokia phones beta labs, în cadrul căruia posesorii de telefoane Nokia primesc acces la build-uri timpurii de Android 8.0 Oreo.

Astfel, în timp ce utilizatorii de rând primesc prin canalele oficiale actualizări la versiunea Android 7.1.2 (Nokia 6), entuziaştii dispuşi să accepte eventuale probleme de compatibilitate inerente versiunilor nefinalizate de Android se pot înrola în programul de testare beta, primind acces la build-uri Android Oreo care vor fi anunţate oficial abia spre finalul acestui an.

Posibil, dar nu obligatoriu, cei care instalează versiuni beta de Android pot întâmpina probleme cu funcţionarea necorespunzătoare a anumitor funcţii ale telefonului mobil, autonomie redusă a bateriei şi probleme de stabilitate în folosirea aplicaţiilor de Android, mergând până la repornirea spontană a dispozitivului.

Cei care doresc să se alăture comunităţii de testare Nokia, trebuie doar să acceseze pagina beta labs găzduită pe site-ul Nokia şi să se autentifice folosind contul Google sau Facebook. Momentan, actualizarea Android 8.0 este disponibilă doar pentru vârful de gamă Nokia 8, modelele Nokia 3, 5 şi 6 primind acces la o dată ulterioară.

Tags: