Telefoanele Nokia 8 primesc acces la Android 8.0 Oreo în versiune beta

Telefoanele Nokia 8 primesc acces la Android 8.0 Oreo în versiune beta

HMD Global, compania aflată în spatele brandului Nokia, a anunţat programul Nokia phones beta labs, în cadrul căruia posesorii de telefoane Nokia primesc acces la build-uri timpurii de Android 8.0 Oreo.

Astfel, în timp ce utilizatorii de rând primesc prin canalele oficiale actualizări la versiunea Android 7.1.2 (Nokia 6), entuziaştii dispuşi să accepte eventuale probleme de compatibilitate inerente versiunilor nefinalizate de Android se pot înrola în programul de testare beta, primind acces la build-uri Android Oreo care vor fi anunţate oficial abia spre finalul acestui an.

Posibil, dar nu obligatoriu, cei care instalează versiuni beta de Android pot întâmpina probleme cu funcţionarea necorespunzătoare a anumitor funcţii ale telefonului mobil, autonomie redusă a bateriei şi probleme de stabilitate în folosirea aplicaţiilor de Android, mergând până la repornirea spontană a dispozitivului.

Cei care doresc să se alăture comunităţii de testare Nokia, trebuie doar să acceseze pagina beta labs găzduită pe site-ul Nokia şi să se autentifice folosind contul Google sau Facebook. Momentan, actualizarea Android 8.0 este disponibilă doar pentru vârful de gamă Nokia 8, modelele Nokia 3, 5 şi 6 primind acces la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult