Top antiviruşi 2015 – Avira urcă pe primul loc în clasamentul AV-Comparatives

Top antiviruşi 2015 - Avira urcă pe primul loc în clasamentul AV-Comparatives

AV-Comparatives, organizaţie independentă specializată în testarea produselor antivirus, a pus la dispoziţia publicului clasamentul pentru luna august 2015, detaliind performanţele principalelor produse antivirus şi internet security.

Ducând o competiţie strânsă, primii patru clasaţi – Avira, Bitdefender, Panda şi Trend Micro – au obţinut punctajul maxim în testele de detecţie, identificând toate mostrele de malware prezentate. În schimb, diferenţa a fost făcută de numărul alertelor fals-pozitive, mai puţine în cazul Avira.

Bitdefender, depăşit de Avira în clasamentul AV-Comparatives

Alertele fals-pozitive, identificând ameninţări inexistente în realitate, continuă să fie o problemă pentru produsele F-Secure, care au obţinut un scor modest de 11. Spre comparaţie, scorul obţinut în ediţia anterioară a clasamentului era de 95, fapt ce arată progrese vizibile la acest capitol, unde punctajul obţinut de produsele competitoare este 2 – 3 alerte fals-pozitive.

Printre soluţiile antivirus demne de menţionat se mai numără Kaspersky, cu o rată de detecţie ce atinge 99.8% şi Fortinet, un produs de securitate mai puţin cunoscut care a reuşit să urce până pe locul 6 în clasamentul  AV-Comparatives.

În schimb produsele de securitate oferite de Lavasoft au obţinut aceeaşi rată de detecţie ca şi pachetul Security Essentials oferit gratuit de Microsoft – 92.8%.

Clasamentul AV-Comparatives poate fi consultat în detaliu pe website-ul companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult