TouchWiz a murit! Trăiască Samsung Experience!

TouchWiz a murit! Trăiască Samsung Experience!

Interfaţa TouchWiz de pe dispozitivele Samsung a fost păstrată încă de la primele smartphone-uri cu Android ale companiei, însă odată cu trecerea la versiunea 7.0 Nougat, aceasta va rămâne în urmă. Se pare că noul nume al skin-ului produs de compania coreană este Samsung Experience, care pare să fie în mare parte o redenumire a lui Grace UX, care a debutat odată cu Galaxy Note7. Probabil că schimbarea de nume a fost adoptată pentru a separa software-ul de eşecul phablet-ului din 2016.

Adevărul este că Samsung Experience este doar o evoluţie a lui TouchWiz sau Grace UX, fiind bazată pe aceeaşi bază. Diferenţele majore faţă de vechiul TouchWiz sunt însă absente, telefonul oferind cam aceleaşi funcţii în aceleaşi locuri. Unele butoane au fost puţin cosmetizate, iar interfaţa este acum predominant albă, spre diferenţă de culorile albăstrui folosite în trecut. Primul indiciu care sugerează că vorbim despre un simplu rebranding al lui TouchWiz poate fi găsit chiar în meniul about al celei mai noi versiuni Beta de Nugat pentru Galaxy S7. Aici este listată versiunea Samsung Experience ca SE 8, adică a opta versiune de TouchWiz, doar că sub alt nume.

Cei care doresc să testeze versiunea beta 3 a acestui update ar trebui să ia în considerare câteva probleme cunoscute, semnalate de Samsung. Se pare că butonul de Power activează meniul de oprire ceva mai greu dacă ecranul telefonului este pornit, conexiuena Wi-Fi este încă problematică, funcţionând intermitent, în timp ce alte probleme au fost rezolvate. Au fost adăugate însă două noi funcţii, Samsung Pass şi Samsung Note, care cu siguranţă vor fi utile pentru utilizatorii avansaţi de dispozitive Galaxy.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult