Trei adolescenţi vor reprezenta România la campionatul mondial de Microsoft Office

09.05.2016
Trei adolescenţi vor reprezenta România la campionatul mondial de Microsoft Office
Cei mai buni utilizatori ai aplicaţiilor Microsoft Office sunt din Petroşani, Bucureşti şi Cluj-Napoca, arată finala naţională a Microsoft Office Specialist World Championship 2016, care a avut loc pe 6 mai. 
 
Cei trei tineri câştigători – câte unul pentru fiecare principală aplicaţie Office: Word, PowerPoint şi Excel – au obţinut participarea la finala mondială, ce va avea loc în Orlando, Florida, între 7 şi 10 august 2016. 
 
Citeşte şi: Există o categorie de utilizatori pentru care Windows 10 va continua să fie gratuit după 29 iulie 2016
 
Toţii elevii şi studenţii din România, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 22 de ani şi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată, au fost eligibili să participe la secţiunile de concurs Microsoft Word, Excel şi PowerPoint pentru Office 2010 şi 2013. Dintr-un total de 432 de examene susţinute, 172 de candidaţi au fost declaraţi eligibili. Doar 23 de elevi şi studenţi s-au calificat la etapa finală naţională a campionatului.
 
Cei 23 de candidaţi au susţinut în timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist. Datorită punctajelor foarte bune, organizatorii au decis ca România să fie reprezentată la Campionatul Mondial de la Orlando, Florida, de către 3 reprezentanţi, nu doar unul singur, aşa cum se anunţase iniţial.
 
 
Cei 3 câştigători ai etapei naţionale de calificare care vor merge la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 în SUA sunt:
 
Ciprian Adrian Mureşan, de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, PowerPoint (953 puncte)
 
Tiberiu Paul Danciu, de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti, Excel (980 puncte)
 
Mihai Macarie, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, Word (1000 puncte).
 
Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) 2016 este un eveniment la care participă elevi şi studenţi din toată lumea. Ediţia din 2015 a atras peste 600.000 de candidaţi unici din 47 de ţări, iar 145 au intrat în finala mondială.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult