Twitter activează suportul pentru mesagerie criptată, însă cu limitări și doar pentru abonații Twitter Blue

12.05.2023
Twitter activează suportul pentru mesagerie criptată, însă cu limitări și doar pentru abonații Twitter Blue

Suportul pentru mesagerie criptată nu mai reprezintă demult o noutate pentru utilizatorii Telegram, Messenger și WhatsApp, însă Twitter introduce această facilitate ca pe un privilegiu rezervat abonaților Twitter Blue.

Deși se află la un stadiu timpuriu de implementare, suportul pentru schimburi de mesaje criptate între utilizatorii Twitter este, potrivit CEO-ului Elon Musk, intenționat pentru a nu putea fi descifrat nici sub amenințarea unui pistol.

Deocamdată, suportul pentru sesiuni DM criptate este limitat la conturi Twitter atribuite utilizatorilor verificați și organizații (cu bifă albastră), fapt ce exclude automat ne-abonații la pachetul Twitter Blue. În plus, funcționalitatea este disponibilă doar cu cea mai recentă versiune a aplicației de mobil, dacă persoana contactată ți-a dat Follow, sau a acceptat anterior o solicitare Direct Message. Un alt neajuns care evidențiază stadiul de experiment este faptul că trebuie să bifezi butonul encrypted messaging nou adăugat la partea de sus a ferestrei de conversație. Abia dacă toate criteriile sunt întrunite vei vedea pictograma de forma unui lacăt, semnalând protejarea conversației folosind tehnologii de criptare.

Oricât ai încerca, deocamdată nu poți activa criptarea schimburilor de mesaje făcute în sesiunile group chat. În plus, orice schimburi de poze sau atașamente confidențiale va fi intermediat tot prin conexiuni directe. O altă limitare a fi neincluderea elementelor Metadata sub umbrela algoritmului de criptare, fapt ce permite stabilirea identității și probabil localizarea participanților la discuție. O altă problemă ar putea fi că schimburile de mesaje în formă criptată sunt arhivate doar în memoria locală a telefonului, nefiind sincronizate între dispozitive, sau pe serverele cloud ale companiei.

Acționând sub rezerva de a nu garanta în mod explicit protecție împotriva interceptării, Twitter promite vă va continua să îmbunătățească suportul pentru mesagerie criptată, în timp rezolvând multe dintre limitările actuale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult