Un exploit recent descoperit în browserul Chrome face posibilă piratarea filmelor de pe Netflix şi nu numai

27.06.2016

Una din cerinţele esenţiale pentru furnizarea de conţinut video online este existenţa unui sistem securizat care să permită vizionarea acestuia de către public fără ca fluxul video original să poată fi interceptat şi duplicat pentru vizionarea ulterioară de către persoane neautorizate.

Descoperită cu ajutorul unui grup de experţi în securitate, o vulnerabilitate în modul cum browserul Chrome realizează afşarea fluxurilor video criptate permite ocolirea completă a sistemului Widevine, folosit pentru gestionarea de conţinut protejat. Mai precis, web browserul nu verifică dacă fluxul video decriptat este redat doar fereastra aplicaţiei, permiţând interceptarea acestuia pe măsură ce este transmis playerului media intern. Teoretic, în prezenţa unui software potrivit este de ajuns să foloseşti butonul Play pentru a începe copierea în formă nealterată a unui film Netflix.

Cel puţin până la finalizarea unui patch care să-l remedieze, echipa de cercetători nu va detalia modul exact în care funcţionează acest exploit, precizând doar că procedeul este unul relativ simplu, care putea fi aplicat cu succes încă de la implementarea sistemului Widevine în Chrome.

Google îi va oferi 100.000 de dolari hackerului care va compromite Chrome OS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult