Un robot dintr-o fabrică Tesla a atacat un angajat. Care a fost reacția lui Elon Musk

31.12.2023
Un robot dintr-o fabrică Tesla a atacat un angajat. Care a fost reacția lui Elon Musk

Un raport realizat de The Information a dezvăluit o serie de incidente la fabrica Tesla din Texas, printre care un eveniment în care un inginer a fost atacat de un robot acum doi ani. Incidentul atrage atenția asupra riscurilor de siguranță asociate cu integrarea tot mai mare a automatizării în producție, evidențiind, de asemenea, pericolele potențiale cu care se confruntă angajații în medii automatizate.

Elon Musk a comentat recent aceste informații, sugerând că detaliile prezentate nu sunt exacte.

„Este cu adevărat rușinos din partea presei să aducă în discuție un accident de acum doi ani cauzat de un simplu braț robotic industrial Kuka (prezent în toate fabricile) și să spună că acesta se datorează robotului Optimus de acum,” a spus Elon Musk pe X. Postarea a venit ca răspuns către un utilizator, explicând că robotul a luat pur și simplu o decizie și „a făcut exact ceea ce a fost programat să facă”. De asemenea, Elon Musk a menționat faptul că angajatul ar fi putut crede că robotul era oprit când nu era.

Cum a fost atacat angajatul

Incidentul s-a desfășurat când un inginer din fabrica din Texas a început să lucreze la trei roboți în 2021. Din nefericire, doar doi dintre roboți au fost opriți, iar al treilea a continuat să funcționeze. Inginerul a fost prins între ghearele robotului, suferind răni care au cauzat sângerări din spate și braț. Din fericire, activarea unui buton de oprire de urgență de către un coleg de muncă, a permis inginerului să scape din brațele robotului.

Deși Tesla a depus un raport în urma incidentului, raportul sugerează faptul că există preocupări cu privire la frecvența inspecțiilor de siguranță efectuate de Administrația Federală pentru Siguranța și Sănătatea în Muncă (OSHA) la fabrica Tesla.

Raportul indică faptul că OSHA a inspectat fabrica doar o dată pe an în 2021 și 2022, ceea ce ridică întrebări despre adecvarea măsurilor de siguranță, mai ales având în vedere rata mai mare de accidente a fabricii în comparație cu alte uzine auto. Conform analizelor efectuate de The Information, aproape unul din 21 de lucrători de la fabrica din Austin a suferit accidente la locul de muncă anul trecut, o rată semnificativ mai mare decât media industriei auto.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult