Unele comenzi Google Assistant vor funcționa și fătă expresia ”hey Google”

26.04.2021
Unele comenzi Google Assistant vor funcționa și fătă expresia ”hey Google”

Într-o decizie care ar putea frustra o parte dintre utilizatorii de Android, Google ar putea elimina folosirea expresiei ”hey Google” pentru activarea anumitor comenzi Google Assistant.

Încă de la debutul serviciului de asistență prin comandă vocală, Google a solicitat folosirea expresiei ”hey Google” sau ”ok Google” pentru a declanșa ascultarea unei comenzi vocale. Chiar și așa, soluția aleasă pentru a evita activările neintenționate nu este infailibilă, o conversație suficient de lungă purtată în proximitatea unui dispozitiv configurat pentru a „asculta” după comenzi Google Assistant având șanse rezonabile pentru declanșarea unei comenzi neintenționate. Prin urmare, am putea întreba cu ce argumente decide Google să permită  preluarea anumitor comenzi la rostire directă, fără folosirea unui cuvânt declanșator.

Ei, bine, este vorba despre comenzi uzuale fără un impact major, cu ar fi setarea unei alarme, cronometru, răspunderea la un apel sau apelarea unui contact din agendă. Google numește noua funcționalitate scurtături vocale, mai rapid de folosit în lipsa expresiei ”hey Google”. Spre exemplu, vei putea rosti ”snooze alarm” pentru a opri temporar alarma setată pe telefon, rămânând să o dezactivezi complet după ce te-ai trezit cu adevărat.

Pentru clarificare, eliminarea expresiei declanșatoare pentru anumite comenzi nu înseamnă că Google ascultă și înregistrează dintr-o dată tot ce spui. Doar că pe lângă expresia ”hey Google”, mai sunt procesate și alte câteva comenzi des folosite, în ideea ca acestea să poată fi procesate imediat, în urma detecției inițiale.

Totuși, există câteva indicii pentru o colectare mai extinsă a informațiilor, cum ar fi apariția unui nou set de clauze pentru confidențialitate, de afișat în urma aplicării actualizării care activează noua funcționalitate Google Assistant.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult