Upgrade-ul gratuit de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 va fi oprit foarte curând

01.11.2017
Upgrade-ul gratuit de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 va fi oprit foarte curând

Microsoft a promis iniţial upgrade gratuit de la Windows 7, 8 şi 8.1 la Windows 10 pentru primul an de după lansare, însă în continuare, cei care încă folosesc vechile versiuni pot să treacă la noul sistem de operare fără să plătească preţul de aproximativ 100 de euro. Din păcate pentru cei care încă nu au făcut tranziţia, dar plănuiau să o facă eventual, Microsoft a anunţat că va opri această capabilitate foarte curând.

Upgrade-ul la Windows 10 de la versiunile anterioare va funcţiona doar până la data de 31 decembrie 2017, la un an şi jumătate după ce perioada „oficială” de upgrade s-a terminat. În ciuda faptului că Microsoft susţine că upgrade-urile pentru majoritatea utilizatorilor au fost oprite, doar cei care folosesc funcţiile „ajutătoare” din sistemul de operare, dedicate persoanelor cu dizabilităţi putând face trecerea în mod gratuit. La sfârşitul acestui an însă, şi aceste upgrade-uri vor înceta.

Singura modalitate de a folosi sistemul de operare Windows 10 într-o variantă originală fără a plăti licenţa după data de 31 decembrie va fi prin intermediul programului Windows Insiders, care livrează actualizări în variantă nefinalizată către cei dispuşi să le testeze. Cei care doresc experienţa normală de utilizare şi nu au o licenţă de Windows 10 activă, vor fi nevoiţi să cumpere sistemul de operare într-una din variantele sale (Home sau Pro).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult