Următoarele versiuni de Windows vor avea opțiunea Super Resolution bazată pe AI

13.02.2024
Următoarele versiuni de Windows vor avea opțiunea Super Resolution bazată pe AI

Viitorul update major pentru Windows 11, versiunea 24H2, promite să fie important pentru pasionații de jocuri video, Microsoft urmând să adauge o opțiune de „super resolution” asistată de AI pentru anumite titluri compatibile.

Utilizatorul PhantomOfEarth a postat pe X / Twitter câteva imagini din Windows 11 preview build 26052, dezvăluind astfel noua funcție Automatic Super Resolution. Conform descrierii oficiale, această opțiune ar permite inteligenței artificiale “să facă jocurile compatibile mai fluente, cu detalii îmbunătățite”. Chiar dacă apare în acest preview build, opțiunea nu funcționează momentan, fiind nevoie de tool-uri externe pentru a o activa. Mai mult ca sigur că, momentan, avem de-a face cu o funcție aflată încă în dezvoltare: rămâne de văzut care va fi modul de operare al acesteia.

Această alternativă propusă de Microsoft ar putea veni ca un răspuns la tehnologii similare, precum DLSS (Deep Learning Super Sampling) de la NVIDIA, FSR (FidelityFX Super Resolution) de la AMD sau XeSS (Xe Super Sampling) de la Intel. Deși diferite ca rezultate, performanță și nivel calitativ al imaginilor afișate, aceste tehnologii au același concept de bază: renderizarea internă a jocurilor la rezoluții inferioare și apoi reconstrucția imaginilor finale, în rezoluțiile dorite, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Citește articolul complet pe Go4games.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News