Utilizatorii Chrome vor putea lăsa notițe direct pe site-urile vizitate

21.07.2022
Utilizatorii Chrome vor putea lăsa notițe direct pe site-urile vizitate

Google este pe cale să adauge în browser-ul Chrome opțiunea de a marca și lăsa diverse notițe direct pe site-urile vizitate.

Ce poate fi mai comod decât să marchezi informația care te interesează direct pe site-ul unde ai găsit-o și să salvezi adresa respectivă în colecția de bookmark-uri. Curând vei putea face asta direct din tab-urile Chrome, Google testând deja funcționalitatea inspirată de la aplicațiile pentru notiție.

Noutatea a fost scoasă la iveală pe Reddit, de un utilizator care a analizat codul cele mai recente versiuni Chrome Canary. Modul în care este folosită nou facilitate este cât se poate de simplu.

Tot ce ai de făcut este să dai click-dreapta oriunde în pagină și să alegi opțiunea Add a note, din meniul afișat. Mai departe, poți selecta porțiunea de text care te interesează și chiar adăuga propriile notițe, care vor apărea clar evidențiate peste pagina web.

Notițele adăugate ar urma să apară într-un panou lateral afișat în dreapta paginii web, listând toate notițele lăsate pe o anumită pagină. Modul de afișare a notițelor nu este foarte diferit de sistemul folosit în aplicația Google Docs, noua facilitate părând cel mai probabil familiară utilizatorilor care folosesc și celelalte produse Google pentru mediul Office.

Ținând cont de faptul că primele indicii despre adăugarea suportului pentru notițe în Google Chrome au apărut încă din luna martie, probabil că nu va dura prea mult până să vede noua facilitate anunțată oficial, pentru toți utilizatorii browser-ului web.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult