Utilizatorii de iPhone adoptă iOS 16 puțin mai repede decât iOS 15. Versiunea 14 a fost mai populară

15.09.2022
Utilizatorii de iPhone adoptă iOS 16 puțin mai repede decât iOS 15. Versiunea 14 a fost mai populară

Apple a lansat luni seară noul iOS 16, care este disponibil pe toate telefoanele din seriile 8/X și până în prezent. Au rămas în urmă multe telefoane din gamele 6S și 7, dar vorbim totuși despre o bază mare de utilizatori care pot aplica din prima zi cea mai nouă actualizare de software de la Apple. Se pare însă că interesul pentru iOS 16 nu este extrem de mare, mai ales în comparație cu versiuni mai vechi, dar măcar este mai bine primit decât iOS 15.

Se pare că iOS 16 nu este extrem de popular în rândul utilizatorilor de iPhone

Un studiu de piață realizat de Mixpanel dezvăluie faptul că utilizatorii de iPhone-uri nu s-au grăbit obligatoriu să își actualizeze telefoanele. Cel mai probabil, mulți așteaptă să vadă dacă există motive de îngrijorare, întrucât versiuni mai vechi, precum iOS 13, au fost extrem de problematice în preajma lansării și au fost „reparate” abia câteva luni mai târziu.

În primele 24 de ore, 6,71% dintre utilizatorii de iPhone trecuseră deja la noul iOS 16, un procent cu doar puțin mai mare decât adopția iOS 15 în urmă cu un an în aceeași perioadă (6.48%). În comparație, iOS 14, care a fost un update ceva mai important, a fost instalat în prima zi de 9,22% dintre utilizatori la nivel mondial.

Această performanță este depășită de iOS 16 abia după primele trei zile. La sfârșitul zilei de ieri, sistemul de operare se regăsea pe 11,72% dintre telefoanele Apple active, în timp ce iOS 15 atingea 9,68% dintre utilizatori în aceeași perioadă. iOS 14 se dovedește iarăși mai popular, cu 14,68% din dispozitive după primele 72 de ore de disponibilitate.

Adevărul este că marea noutate introdusă de Apple pe noul iOS este ecranul de blocare personalizabil, care permite modificarea font-ului și culorii pentru ceas, ceva ce nu face o diferență imensă în utilizare. Ar mai fi și widget-urile de pe ecranul principal și stilul în care sunt notificările afișate, de jos în sus, dar în mare parte, vorbim despre un upgrade minor. Totuși, ne așteptăm ca după câteva luni, majoritatea utilizatorilor de iPhone să fie pe cea mai recentă versiune de iOS.

sursa: mixpanel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult