Utilizatorii de iPhone și iPad ar trebui să instaleze imediat noul iOS 14.4.2, un nou update de securitate

27.03.2021
Utilizatorii de iPhone și iPad ar trebui să instaleze imediat noul iOS 14.4.2, un nou update de securitate

Apple lucrează de câteva luni deja la actualizarea iOS 14.5. Aceasta va fi versiunea care va obliga aplicațiile să ofere posibilitatea de a renunța la urmărirea activității online, însă în așteptarea acestio update, compania vine cu încă o actualizare intermediară. La fel ca în cazul iOS 14.4.1, noul 14.4.2 este o actualizare de urgență, care include îmbunătățiri la capitolul securitate. Apple recomandă instalarea imediată a acestui update pe oricare dintre dispozitivele compatibile.

iOS 14.4.2 a fost lansat de urgență pentru a rezolva o problemă gravă de securitate

În urmă cu doar câteva săptămâni, Apple a corectat o problemă de securitate cu iOS 14.4.1, iar acum vine cu versiunea 14.4.2, care se pare că poate proteja utilizatorii de un atac care este activ în acest moment. De multe ori, actualizările de securitate închid anumite breșe în sistemele de protecție software care încă nu sunt folosite. Asta pentru că sunt identificate de către hackeri „white collar” care anunță companiile imediat ce le identifică, în schimbul unei sume de bani.

Totuși, dacă o astfel de vulnerabilitate este identificată de către un hacker cu intenții rele, acesta o poate folosi pentru a accesa datele altor dispozitive sau pentru a le controla de la distanță în atacuri premeditate.

ios 14.4.2

Din păcate, în cazul acestui update, nu este tocmai clar exact care este vulnerabilitatea corectată, însă Apple menționează că atacurile sunt active. De asemenea, este menționat că aceste atacuri pot fi realizate prin intermediul paginilor web și că pot fi modificate informații de pe acestea. Astfel, oricine folosește un iPhone de la 6S sau mai nou, un iPad Air 2 sau mai nou și oricare dintre modelele iPad Pro, ar trebui să își actualizeze dispozitivul sau dispozitivele.

Se pare că Apple continuă să ofere actualizări de securitate și pentru dispozitive mai vechi, lansând iOS 12.5.2 și iPad OS 12.5.2 pentru modelele care nu au făcut trecerea la iOS 12 sau 13.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult