Utilizatorii de procesoare Kaby Lake şi Ryzen nu mai primesc update-uri pe Windows 7 şi 8.1

20.03.2017
Utilizatorii de procesoare Kaby Lake şi Ryzen nu mai primesc update-uri pe Windows 7 şi 8.1

Microsoft a anunţat încă de la lansarea generaţiei de procesoare Skylake de la Intel că nu va mai oferi suport oficial pentru următoarele cipuri de la AMD şi Intel pentru sistemele de operare mai vechi, însă acum detaliază şi modul în care acest lucru afectează utilizatorii. În urma lansărilor noilor procesoare Kaby Lake şi Ryzen, compania a anunţat că cei care le folosesc pe Windows 7 şi Windows 8.1 nu vor mai primi update-uri.

Aceasta este încă o încercare de a forţa utilizatorii care nu au dorit să beneficieze de update-ul gratuit la Windows 10 să treacă la noua versiune, după ce adopţia noului sistem de operare a început să scadă. Cei care îşi echipează PC-ul bazat pe noile procesoare cu Windows 7 sau 8.1 vor fi întâmpinaţi de mesajul „Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows” (PC-ul dumneavoastră foloseşte un procesor care nu beneficiază de suport pe această versiune de Windows), fără opţiunea de a descăra noi update-uri software. Singura opţiune pare să fie upgrade-ul la Windows 10 (încă există posibilitatea de a face acest lucru folosind o cheie originală de Windows 7, 8  sau 8.1).

AMD şi Intel par să susţină Microsoft în această privinţă, întrucât companiile refuză să lanseze driveri în mod oficial pentru vechile sisteme de operare. În timp ce  Windows 7 a ieşit din lista sistemelor de operare cu suport oficial din partea Microsoft, primind acum doar actualizări de securitate importante, Windows 8.1 încă nu este oficial depăşit, compania promiţând suport până în 2018. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult