Utilizatorii de versiuni Office piratate, ofertați cu discount de 50% la abonamentele Microsoft 365

10.12.2021
Utilizatorii de versiuni Office piratate, ofertați cu discount de 50% la abonamentele Microsoft 365
Foto: Microsoft

Microsoft încearcă să convertească utilizatorii de versiuni Office piratate în clienți fideli, ofertându-i cu un abonament Office 365 la preț redus cu 50% față de tariful normal.

Companie recunoscută pentru atitudinea „relaxată” împotriva pirateriei software, Microsoft nu blochează folosirea produselor sale imediat ce este detectată o problemă cu licența. În schimb, utilizatorii sunt atrași pe calea legalității prin metode mai blânde, cum ar fi afișarea mesajelor de avertizare și dezactivarea treptată a funcționalității (ex. posibilitatea de a salva documentele editate). La final, sunt șanse mai mari ca utilizatorii care au apucat să folosească pentru o perioadă produsul respectiv să cedeze sugestiilor pentru intrarea în legalitate, decât dacă Microsoft i-ar fi blocat de la bun început.

microsoft office

Încercând să convingă și acea categorie de utilizatori mai degrabă indeciși, care folosesc versiuni Office piratate dar ar fi tentați să intre în legalitate dacă oferta este suficient de bună, Microsoft propune discount-uri de 50% la pachetele Microsoft 365. Oferta este anunțată chiar din interfața aplicației, mesajul conținând un link către website-ul Microsoft, unde utilizatorii sunt informați despre riscurile prezentate de folosirea software-ului piratat: „software-ul piratat vă expune computerul la amenințări de securitate”. Microsoft îi avertizează pe pirații Office că riscă să se confrunte cu viruși, programe malware, pierderi de date, furt de identificare și incapacitatea de a primi actualizări critice. Tot din această pagină utilizatorii sunt ofertați cu un abonament Microsoft 365 Family la doar 49,99 USD pentru primul an sau 34,99 USD pentru un an de Microsoft 365 Personal, ambele reduse la jumătate față de tariful obișnuit.

microsoft office

Din păcate, reducerile de prețuri se aplică doar pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii și nu pentru pachetul Office 2021 cu licență retail (fără abonament), acesta apărând cu același preț de 149.99 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult