Versiune preliminară Windows 8.1 Update 1, “scăpată” pe internet

03.02.2014
Versiune preliminară Windows 8.1 Update 1, “scăpată” pe internet

Potrivit ultimelor zvonuri, Microsoft va lansa o actualizare pentru Windows 8.1 ce va fi disponibilă înainte startul conferinţei BUILD 2014, programată pentru luna aprilie. Dar între timp, entuziaştii au ocazia să experimenteze cu o versiune preliminară Windows 8.1, conţinând mai multe modificări de natură să îmbunătăţească folosirea aplicaţiilor pentru Windows 8 pe configuraţii cu mouse şi tastatură.

Mai exact, interfaţa Modern UI include un nou title bar ce permite minimizarea sau închiderea aplicaţiilor, respectiv gruparea acestora una lângă alta pe ecran folosind cursorul.

O versiune preliminară Windows 8.1 Update 1 a fost “scăpată” pe internet

În Ecranul de Start avem la dispoziţie un nou meniu contextual accesibil la comanda click-dreapta, în care găsim opţiuni pentru gestionarea listei cu aplicaţii (Live Tiles), ex. Resize şi Unpin. Cei care nu doresc să parcurgă listele de tiles-uri au la dispoziţie un buton pentru accesarea funcţiei Search plasat în colţul dreapta-sus, alături de noul buton Shutdown.

Secţiunea PC Settings include acum şi un link către vechiul Control Panel, la care apelăm pentru ajustarea opţiunilor avansate ce lipsesc din meniul optimizat pentru ecrane touch. Afişată în mod implicit la pornirea sistemului de operare, interfaţa desktop conţine o versiune de taskbar modificată, cu opţiuni pentru afişarea listei cu aplicaţiile Windows 8 active şi miniaturi din interfaţa acestora la poziţionarea cursorului peste selecţiile din Taskbar.

Potrivit informaţiilor actuale, versiunea finalizată a pachetului Windows 8.1 Update 1 va fi pusă la dispoziţia publicului în perioada lunii martie, ca o actualizare gratuită disponibilă prin serviciul Windows Update.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult