Versiunea Chrome pentru desktop va avea opțiune Follow pentru abonarea prin RSS la site-urile preferate

21.02.2022
Versiunea Chrome pentru desktop va avea opțiune Follow pentru abonarea prin RSS la site-urile preferate

Disponibilă încă de anul trecut în versiunea Chrome pentru Android, opțiunea Follow, care permite utilizatorilor să se aboneze la conținutul site-urilor preferate fără a mai instala un client RSS dedicat, va fi disponibilă și pe PC.

Noua funcționalitate nu face decât să imite opțiunea Follow disponibilă deja în rețele de socializare precum Facebook, Instagram și Twitter, permițând utilizatorilor să se aboneze la conținutul paginilor/site-urilor de care sunt interesați.

Mai departe, articolele nou publicate de site-urile la care te-ai abonat vor apărea grupate într-o secțiune de conținut dedicată, similară tab-ului Discover. Link-urile acestora vor fi deschise în tab-uri separate.

Noua secțiune de conținut poate fi populată imediat prin simpla abonare RSS la site-urile care suportă această facilitate. Vestea bună este că abonarea la conținut RSS nu poate fi inițiată în mod direct de site-urile pe care le vizitezi și nici forțată prin afișarea de mesaje care să solicite în mod insistent abonarea RSS. În schimb, cititorii trebuie să acceseze cu intenție meniul aplicației, opțiunea pentru abonare RSS apărând la capătul listei.

Suportul pentru feed-uri RSS ar putea deveni oficial într-una dintre următoarele versiuni Chrome pentru PC. Între timp funcționalitatea poate fi încercată pe Android, butonul Follow apărând la activarea barei de adrese.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult