Veste bună pentru fotografi: Nik Collection de la Google este acum gratis

25.03.2016
Veste bună pentru fotografi: Nik Collection de la Google este acum gratis

Google a achiziţionat compania Nik Software în urmă cu patru ani, portofoliul său de software pentru editare foto intrând astfel sub umbrela gigantului din online. În cei câţiva ani sub Google, Nik Collection, suita de plugin-uri pentru Adobe Photoshop, Lightroom, Elements şi Apple Aperture s-a ieftinit de la 500 de dolari la 150 de dolari, însă Google doreşte ca un număr cât mai mare de utilizatori să beneficieze de capabilităţile acestui software. Începând de astăzi, toate produsele Google Nik sunt gratis.

Google Nik Collection include şapte plugin-uri pentru cele mai populare aplicaţii de editare foto, fiecare oferind un anume efect ce poate fi personalizat după bunul plac. Analog Efex Pro imită fotografia analog, cu profile pentru camere, tipuri de film şi lentile clasice. Color Efex Pro oferă filtre pentru ajustarea culorilor, cât şi alte efecte creative, Silver Efex Pro face conversia fotografiilor color la alb-negru, iar Viveza oferă setări pentru tonalitatea culorilor fără nevoia de a crea proiecte complexe.

Citeşte şi: Facebook testează o unealtă care descoperă impostorii de pe reţeaua de socializare

Ultimele trei componente ale Google Nik Collection sunt HDR Efex Pro, care adaugă efect HDR imaginilor, Sharpner Pro, care scoate în faţă detalii ale fotografiilor, iar Dfine foloseşte profile pentru fiecare cameră foto în parte pentru a elimina zgomotul din fotografii.

Toate aceste unelte pot fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial Nik Collection. Există însă o veste bună şi pentru cei care au cumpărat deja suita software de curând. Cei care au făcut achiziţia în cursul anului 2016 vor primi banii înapoi în zilele următoare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult