VLC pentru Android primeşte funcţii noi

30.03.2015
VLC pentru Android primeşte funcţii noi

Popularul player media VLC a ajuns de curând într-o formă finală pe Android şi iOS, însă lansarea sa nu marchează încetarea dezvoltării. Aplicaţia pentru Android a primit recent actualizare la versiunea 1.2, care oferă suport pentru câteva funcţii pe care majoritatea utilizatorilor de PC le cunosc de foarte multă vreme. În timp ce VLC este în principal utilizat ca player pentru fişiere video, acesta îşi consolidează acum şi funcţiile de redare audio pe mobile.

Noul VLC a primit suport pentru liste de redare pentru melodii. Deşi aceste liste în format M3U nu pot fi copiate de pe un computer din pricina limitărilor formatului, care caută fişierele într-o anumită cale din filesystem, acestea pot fi realizate direct pe dispozitivul mobil. În anumite cazuri acestea ar putea funcţiona chiar dacă nu sunt create din aplicaţie, însă funcţionarea lor nu este garantată.

A fost de asemenea adăugat suport pentru afişarea de coperţi. Fişierele video care au ataşate imagini de tip copertă vor avea imaginea ataşată în lista de redare, pentru identificare mai rapidă. Sortarea fişierelor media se poate face acum după data modificării, există posibilitatea de a ascunde anumite foldere care includ fişiere pentru a nu fi utilizate de VLC, iar un buton care începe redarea celui mai recent material video a fost adăugat în partea de sus.

Printre funcţiile noi ale versiunii 1.2 se regăseşte şi posibilitatea de a accesa de pe un dispozitiv cu Android TV fişiere din reţea prin intermediul standardului UPnP, cât şi suport extins pentru navigarea prin intermediul unui gamepad wireless. Există şi câteva probleme rezolvate, în special legate de nivelul de luminozitate al display-ului şi de afişarea temei pe culoare neagră.

VLC for Android este disponibil gratuit pe Google Play Store şi AppStore, iar cei care au activat opţiunea de actualizări automate probabil că au deja cea mai recentă variantă instalată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult