VLC revine în App Store ca download gratuit pentru posesorii de tablete şi telefoane Apple

VLC revine în App Store ca download gratuit pentru posesorii de tablete şi telefoane Apple

VLC, popularul media player software dezvoltat în regim open-source şi capabil să redea aproape orice format video aflat în circulaţie, revine în magazinul App Store după o absenţă de peste doi ani, disponibil ca download gratuit pentru posesorii de dispozitive Apple iOS.

VLC revine în App Store ca download gratuit pentru posesorii de tablete şi telefoane Apple

Pe lângă abilitatea de a reda toate formatele de fişier suportate de versiunea pentru PC, respectiv stream-uri video transmise în reţea, playerul VLC 2.0 pentru iOS oferă integrare cu serviciul Dropbox de stocare online, permite încărcarea subtitrărilor şi ajustarea vitezei de redare. Suplimentar, experienţa de vizionare poate fi optimizată prin aplicarea de filtre pentru imagine, afectând saturaţia şi gammut-ul de culoare. Fişierele video pe care le deţinem pot fi distribuite folosind reţeaua Wi-Fi, încărcându-le cu ajutorul browser-ului.

Potrivit VideoLAN, playerul VLC este compatibil cu toate dispozitivele Apple pe care rulează versiunea 5.1, sau mai nouă, a sistemului iOS. Totuşi, şi cei care deţin dispozitive de generaţie mai veche îl pot folosi, însă pot apărea probleme legate de redarea prea lentă a anumitor tipuri de fişiere. Suplimentar, dezvoltatorii proiectului precizează că din cauza unor limitări specifice platformei iOS, aplicaţiile create de terţi nu pot accesa facilităţile de accelerare hardware pentru redare video decât prin intermediul API-urilor furnizate de Apple, astfel că performanţa la redare poate varia de la un fişier la altul, în funcţie de tipul compresiei folosite.

Din păcate download-ul VLC 2.0 pentru dispzitive iOS încă nu este accesibil pentru toate regiunile, însă problemele vor fi remediate în scurt timp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult