WannaCry: Atacul a vizat 45.000 de instituţii din 74 de ţări. Majoritatea ţintelor au fost în Rusia

13.05.2017
WannaCry: Atacul a vizat 45.000 de instituţii din 74 de ţări. Majoritatea ţintelor au fost în Rusia

Au fost detectate cel puţin 45.000 de tentative de infectare cu ransomware-ul WannaCry, în 74 de tari, potrivit companiei de securitate informatică Kaspersky Lab. Majoritatea ţintelor ar fi fost în Rusia.

 

Experţii Kaspersky Lab încearcă în prezent să stabilească dacă este posibilă decriptarea datelor, pentru a dezvolta un instrument de decriptare cât mai curând posibil.

 

România este pe locul nouă în ceea ce priveşte statele cele mai afectate de valul de atacuri cu WannaCry.

 

Compania le recomandă utilizatorilor, pentru a se feri de WannaCry, să instaleze patch-ul oficial de la Microsoft, care rezolvă vulnerabilitatea folosită în acest atac. Mai mult, trebuie să se asigure că soluţiile de securitate sunt pornite în fiecare nod de reţea.

 

Magnitudinea valului de atacuri din 12 mai este „fără precedent” şi o investigaţie internaţională complexă este necesară pentru a soluţiona acest caz, a anunţat Europol, agenţia UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult