Web browser-ul Chrome pentru Android a trecut la Material Design

Web browser-ul Chrome pentru Android a trecut la Material Design

Pregătind terenul pentru lansarea oficială a platformei Android L, Google a adaptat web browser-ul Chrome folosind noul stil de interfaţă Material Design.

Aşteptată cu entuziasm de fanii dispozitivelor cu Android, platforma Android L demonstrată în versiune Developer Preview la conferinţa Google I/O de anul acesta se apropie cu paşi repezi de lansare, înmulţirea aplicaţiilor care trec la noua interfaţă botezată Material Design fiind un bun indiciu pentru asta.

Lăsată fără texturile şi efectele de relief folosite până acum, noua interfaţă are un aspect plat şi pare să ocupe ceva mai mult spaţiu pe ecran. Meniului principal, activat la atingerea simbolului prezent în colţul stânga-sus, este întins pe ecran cu un efect de animaţie şi evidenţiat cu umbre generate dinamic. În plus, ecranul unde sunt arătate tab-urile recente a primit şi el câteva modificări, bara de adrese/căutare apărând spre mijlocul ecranului, sub logo-ul Google.

Per total, schimbările aduse la nivelul interfeţei nu par să afecteze negativ funcţionarea sau performanţele resimţite, modul de utilizare rămânând aproximativ neschimbat comparat cu versiunile anterioare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult