WhatsApp, aplicaţie cu aproape 1 miliard de utilizatori, este întreţinută de doar 57 de ingineri

14.04.2016
WhatsApp, aplicaţie cu aproape 1 miliard de utilizatori, este întreţinută de doar 57 de ingineri
Când Facebook a cumpărat WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, firma avea 35 de ingineri software şi 450 milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Doi ani mai târziu, aplicaţia are aproape 1 miliard de utilizatori şi gestionează 42 miliarde de mesaje în fiecare zi, dar numărul inginerilor nu a crescut foarte mult, ajungând la 57. 
 
 
WhatsApp, companie autonomă în cadrul Facebook, funcţionează în continuare ca un mic startup. Inginerul Rick Reed a explicat, la conferinţa F8 a dezvoltatorilor Facebook, că WhatsApp se bazează pe „concentrare”. Potrivit lui, aplicaţia vrea să ofere în continuare o modalitate simplă, rapidă şi fiabilă de comunicare şi nu concurează cu Messenger sau Google Hangouts, care construiesc servicii complexe. 
 
Fără şedinţe
 
Reed a spus că WhatsApp se străduieşte să elimine total şedinţele. În schimb, angajaţii folosesc programe de chat variate, precum Slack, pentru a discuta noile proiecte. „Acest lucru ne permite să ne concentrăm pe ceea ce facem şi ne asigură un mediu de lucru foarte liniştit”, a spus Reed. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult