WhatsApp demonstrează Chat Lock, funcția care-ți permite să ascunzi chat-urile cele mai importante

16.05.2023
WhatsApp demonstrează Chat Lock, funcția care-ți permite să ascunzi chat-urile cele mai importante

Descrisă într-o postare pe blog-ul WhatsApp, Chat lock ar putea fi deosebit de utilă utilizatorilor care ar vrea să țină anumite conversații cât mai departe de priviri indiscrete.

WhatsApp folosește deja criptare pentru protejarea archivei de chat, însă doar la sincronizarea cloud între dispozitive atașate aceluiași cont de utilizatori. Odată descărcate pe dispozitiv, mesajele și atașamentele pot fi accesate de oricine reușește să obțină acces la telefonul deblocat.

Aici intervine Chat lock, funcția bazată pe autentificare biometrică (ex. amprentă sau recunoaștere facială) permițând mutarea integrală a chat-urilor selectate într-un folder ascuns, care poate fi accesat doar prin confirmarea suplimentară a identității.

Credem că această caracteristică va fi grozavă pentru persoanele care au motive să-și partajeze telefoanele din când în când cu un membru al familiei sau acele momente în care altcineva îți ține telefonul în mână exact în momentul în care sosește o conversație specială. Puteți bloca un chat atingând numele unui grup sau unu-la-unu și selectând opțiunea de blocare. Pentru a dezvălui aceste chaturi, trageți încet în căsuța de e-mail și introduceți parola telefonului sau datele biometrice.

Protejarea aplicațiilor și datele acestora folosind parolă sau alt mijloc de autentificare biometrică nu este ceva nou. Spre exemplu, Xiaomi oferă de ceva timp capabilități app lock în interfața MIUI, iar funcționalitatea poate fi obținută și cu ajutorul unor aplicații specializate disponibile în Play Store. Însă odată cu implementarea funcției Chat Lock în clientul WhatsApp, utilizatorii platformei de mesagerie vor avea garanția că protecția obținută este la cel mai înalt nivel.

Funcția Chat lock poate fi aplicată la nivel de conversație, permițând protejarea schimburilor de mesaje cu amprentă sau o parolă unică. Restricțiile de acces se aplică inclusiv alertelor de notificare pentru mesaje noi, permițând vizualizarea acestora doar cu autentificare prealabilă.

WhatsApp spune că în următoarele luni va adăuga și opțiunea de a bloca chat-urile protejate din a fi sincronizate alte dispozitive conectate la același cont de utilizator, precum și opțiunea setării unei parole personalizate pentru chat, diferită de parola folosită pentru telefon.

Noua funcție WhatsApp Chat Lock este disponibilă începând de astăzi pe iOS și Android, în urma actualizării aplicației la cea mai recentă versiune disponibilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult