WhatsApp devine o alternativă Zoom, cu această funcție

11.08.2023
WhatsApp devine o alternativă Zoom, cu această funcție

Unul dintre principalele atuuri pentru Microsoft Zoom a fost posibilitatea de a programa sesiunile de videoconferință și trimite invitații participanților. În schimb, rivalul WhatsApp oferea doar opțiunea pentru apel video și apel video de grup, lipsind facilitățile care ar fi permis planificarea din timp.

Aflată deocamdată la faza de testare, noua funcționalitate WhatsApp permite programarea din timp a apelurilor group call, selectând din lista de contacte persoanele vizate. Astfel, este de ajuns să selectezi participanții dintr-un anume grup de WhatsApp, aceștia primind alerte de notificare solicitând confirmarea participării. O altă variantă este postarea unui mesaj în grupul de chat, lăsând membrilor opțiunea de a participa sau nu la respectiva sesiune de videoconferință.

În versiunea cea mai simplă, este de ajuns să folosești butonul de Call, folosit pentru inițierea unui apel pe WhatsApp. Doar că în loc să pornești direct o sesiune video call sau audio call alegi opțiunea schedule a call. Mai departe, rămâne doar să alegi data și ora la care va avea loc evenimentul, după care folosești opțiunea Send pentru a trimite invitația contactelor selectate. Cei din urmă vor putea răspunde cu opțiunea Join call sau Cancel.

Aparent, noua funcționalitate este testată doar cu un grup restrâns de utilizatori, anunțul oficial putând întârzia chiar și câteva luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult