Whatsapp, una dintre cele mai populare aplicaţii în România

Whatsapp, una dintre cele mai populare aplicaţii în România

Conform unui studiu realizat de către compania iSense Solutions, Whatsapp este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru smartphone din România. Se pare că jumătate dintre utilizatorii de telefoane mobile inteligente de la noi din ţară folosesc serviciul cel puţin odată pe săptămână,  motivele principale pentru alegerea Whatsapp fiind gratuitatea mesajelor, posibilitatea de a trimite fotografii rapid între utilizatori şi uşurinţa în utilizare.

Acelaşi studiu spune că 27% dintre utilizatorii de smartphone români folosesc zilnic aplicaţia de chat. În Bucureşti, Whatsapp este mult mai popular decât în restul ţării, 40% dintre deţinătorii de telefoane inteligente folosind aplicaţia zilnic. Cu toate acestea, Facebook rămâne mult mai popular decât Whatsapp la noi în ţară. 69% dintre utilizatorii de dispozitive mobile accesează reţeaua de socializare în fiecare zi, iar 84% dintre aceştia intră cel puţin odată în aplicaţie în fiecare săptămână. Un alt serviciu de socializare deţinut de Facebook, Instagram, nu pare să fie aşa de popular, fiind utilizat doar de 28% dintre cei care deţin smartphone-uri.

Whatsapp este utilizat în România în fiecare zi de 31% dintre femeile care folosesc aplicaţia, în timp ce doar 22% dintre bărbaţi accesează serviciul la fel de frecvent. Când vine vorba despre utilizarea Whatsapp în scopuri de marketing, 40% dintre utilizatori nu doresc să fie abordaţi de către companii. 54% dintre bărbaţi acceptă să îşi folosească numărul de telefon pentru a fi contactaţi în scopuri de marketing, însă doar 39% dintre femei acceptă această metodă de contact în România.

Studiul iSense Solutions a fost realizat pe un eşantion de 1069 de respondenţi, iar rezultatele şi sunt reprezentative pentru persoane peste 18 ani din mediul urmban din România. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult