WhatsApp va permite atașarea unui al doilea telefon la același cont. Ce ai de făcut

14.05.2022
WhatsApp va permite atașarea unui al doilea telefon la același cont. Ce ai de făcut

WhatsApp a trâmbițat de mult timp eliminarea restricției care împiedica conectarea aceluiași cont pe alte dispozitive, fără a spune că al doilea dispozitiv nu poate fi alt smartphone.

Sub formula actuală, poți seta WhatsApp pe PC sau tabletă ca al doilea dispozitiv, păstrând contul principal deja autentificat pe un smartphone. Însă nu poți seta aceeași identitate de WhatsApp pe un al doilea smartphone. Limitarea ar urma să fie adresată cu ajutorul unei funcții dedicate.

Folosind noua funcție Companion Mode vei putea autentifica același cont de WhatsApp și pe alte dispozitive smartphone, fără a fi delogat de pe telefonul folosit anterior.

Astfel, vei putea înregistra un telefon „companion” indiferent dacă acesta rulează Android sau iOS, putând comunica de pe acesta la fel ca de pe dispozitivul principal. Administratorii WhatsApp precizează totuși că activarea Companion Mode se face prin ștergerea automată a istoricului deja salvat pe dispozitiv, utilizatorii care doresc să păstreze atașamentele primite de-a lungul timpului fiind încurajați să și le copieze manual într-o altă locație, fie trimițându-le pur și simplu unui alt contact, sau prin copierea manuală către un suport de memorie permanent.

Ce-i drept, funcționalitatea este încă la stadiul experimental, lăsând șanse ca versiunea finală să scape de această limitare, oferind pur și simplu o modalitate de a folosi contul de WhatsApp pe al doilea telefon, fără alte limitări sau obstacole de ordin tehnic.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult