Windows 10 a fost instalat pe 400 de milioane de sisteme

27.09.2016
Windows 10 a fost instalat pe 400 de milioane de sisteme

Windows 10 s-a bucurat de o adopţie rapidă în rândul utilizatorilor, în mare parte datorită upgrade-ului gratuit de la Windows 7 şi 8. Se pare însă că expirarea perioadei de upgrade afectează direct şi numărul de instalări, compania anunţând că a atins numărul de 400 milioane de computere care rulează noul sistem de operare Windows. Această veste vine la trei luni după atingerea recordului de 350 de milioane.

Iniţial, Microsoft a anunţat că se aşteaptă ca până în anul 2018 să existe cel puţin un miliard de sisteme bazate pe Windows 10 în toată lumea. Ulterior, compania a ajustat aceste proiecţii spunând că noul termen ar fi în cadrul „anului fiscal 2018”, care se închieie în luna martie a lui 2019. Se pare însă că nici acest termen nu va putea fi respectat, în condiţiile în care nu va exista o creştere mare în vânzările de PC-uri echipate cu Windows 10 sau în cumpărarea de licenţe pentru acest sistem de operare.

Proiecţiile iniţiale includeau şi dispozitive cu Windows Phone 10, o platformă care în ultimele câteva luni nu a mai primit foarte multă atenţie din partea Microsoft. În timp ce seria de smartphone-uri Lumia este pe cale de a fi „îngropată”, nu au apărut foarte multe informaţii pe canale neoficiale care să sugereze că aceasta va fi înlocuită cu altceva. Zvonurile mai vechi sugerau lansarea unei serii de smartphone-uri high-end sub brandul Surface, însă în ultima perioadă au apărut din ce în ce mai puţine informaţii despre astfel de dispozitive.

Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult