Windows 10 actualizat la ultima versiune poate încetini drastic performanţele PC-ului. Microsoft confirmă

Autor: Aurelian Mihai 06.09.2019
Windows 10 actualizat la ultima versiune poate încetini drastic performanţele PC-ului. Microsoft confirmă

Distribuită prin intermediul Windows Update, actualizarea care aduce sistemul Windows 10 la versiunea 1903 a stârnit o mică revoltă pe forumurile de discuţii, utilizatorii nemulţumiţi reclamând că patch-ul numit KB4512941 cauzează încărcarea nejustificată a procesorului de sistem la 30%-40% din capacitate, ajungând până la 100% încărcare în unele cazuri.

Neplăcerile nu se opresc la folosirea nejustificată a procesorului, utilizatorii Windows 10 care şi-au actualizat PC-urile la noul build 1903 reclamând probleme cu funcţionarea asistentului Cortana şi funcţia de căutare Windows.

Distribuită începând cu data de 30 aprilie, actualizarea KB4512941 trebuia să rezolve o problemă lăsată de altă actualizare Windows defectuoasă, afectând funcţionarea aplicaţiilor care folosesc librării Visual Basic 6, VBA şi VBScript.

În cazuri izolate, actualizarea buclucaşă cauzează încărcarea nejustificată a procesorului, blocarea funcţiei de căutare Windows şi  alte neplăceri.

Contactaţi pentru clarificări, oficialii Microsoft confirmă problemele semnalate, promiţând totodată furnizarea unui remediu după jumătatea lunii septembrie.

Unii utilizatori mai experimentaţi au reuşit să scape de neplăceri editând câţiva parametrii în registrii Windows. Pentru restul, soluţia cea mai la îndemână pare să fie dezinstalarea patch-ului KB4512941, listat

 

Tags: