Windows 10 afişează de acum reclame şi în File Explorer

09.03.2017
Windows 10 afişează de acum reclame şi în File Explorer

Urmând reclamelor afişate în Start Menu, deghizate în sugestii pentru instalarea de aplicaţii din Windows Store, Microsoft extinde aceste practici şi în alte secţiuni ale sistemului de operare Windows 10.

Esenţial pentru accesarea şi organizarea colecţiilor de fişiere, utilitarul File Explorer este folosit acum şi pentru promovarea anumitor servicii Microsoft care au legătură cu stocarea de fişiere. Desigur, este vorba despre OneDrive, serviciul de stocare cloud pe care Microsoft tocmai l-a ciuntit eliminând din oferta de abonamente opţiunea pentru spaţiu de stocare nelimitat şi reducând spaţiul de stocare oferit utilizatorilor în mod gratuit la numai 5GB (faţă de 15GB, anterior).

Pe lista secţiunilor din Windows 10 deturnate de Microsoft pentru afişarea de reclame într-o formă sau alta mai intră meniul Lock Screen, lista de aplicaţii şi Tiles-urile din Start Menu, respectiv secţiunea pentru notificări din Windows 10 (Action Centre).

Din fericire, pentru a scăpa de reclame în Windows Explorer este de ajuns să debifăm opţiunea Show sync provider notifications, prezentă în meniul View > Options (Folder Options) .

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult