Windows 10 ar putea avea acces la upgrade-uri gratuite doar în primii 2-4 ani de la lansare

Windows 10 ar putea avea acces la upgrade-uri gratuite doar în primii 2-4 ani de la lansare

Intenţionat sau nu, oficialii Microsoft au fost până acum ezitanţi în a preciza pentru cât timp vor avea utilizatorii de Windows 10 acces la upgrade-uri gratuite, afirmând doar că sistemul de operare va fi ţinut ˝la zi pe durata de viaţă suportată a dispozitivului, fără costuri suplimentare˝. Însă compania nu explică exact semnificaţia expresiei ˝durata de viaţă suportată a dispozitivului˝ lăsând loc de interpretări, cum că ar face referire la perioada de garanţie a dispozitivului sau doar timpul rămas până la lansarea următoarei versiuni Windows.

Misterul pare să fie lămurit de o prezentare PowerPoint bine ascunsă pe website-ul Microsoft, publicată în data de 26 iunie fără nici o declaraţie oficială pe tema informaţiilor conţinute.

Windows 10 ar putea avea acces la upgrade-uri gratuite doar în primii 2-4 ani de la lansare

Astfel, din prezentare reiese că durata te timp în care sunt oferite upgrade-uri software este derivată din durata de viaţă a dispozitivului, care poate varia între 2 şi 4 ani. Deşi pare scurt, intervalul menţionat se potriveşte ciclului de înnoire a versiunilor Windows, astfel că perioada de upgrade-uri gratuite ar putea fi extinsă prin instalarea unei noi versiuni a sistemului de operare. Spre exemplu, sistemul Windows Phone 8.1, oferit ca upgrade gratuit pentru sistemul Windows Phone 8, a extins automat ciclul de viaţă al dispozitivelor pe care a fost instalat. În mod similar, actualizarea dispozitivelor cu Windows 10 la o nouă versiune a sistemului de operare ar putea extinde durata de timp în care este asigurat accesul la upgrade-uri gratuite, care aduc funcţii noi sau le îmbunătăţesc pe cele existente.

Trebuie spus că durata de viaţă estimată la 2 – 4 ani se aplică doar pentru consumatorii de rând, clienţii din mediul de afaceri urmând să aibă parte de suport tehnic pentru o perioadă mai mare de timp.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult