Windows 10 „Creators Update” este gata de lansare

30.03.2017
Windows 10 „Creators Update” este gata de lansare

Denumită „The Creators Update”, următoarea actualizare majoră pentru Windows 10 va fi disponibilă începând cu 11 aprilie 2017.

Printre inovaţiile din Windows 10 Creators Update,  avem suport nativ pentru streaming din jocuri 3D, cu lag minim, dar şi un ecosistem de aplicaţii 3D integrat în dispozitivul Windows 10 al utilizatorului.

Cu Paint 3D se pot crea sau modifica obiecte 3D, se pot modifica cu uşurinţă culoarea sau textura, iar imaginile 2D se pot transforma în obiecte 3D.

Cu Windows Ink din Creators Update, utilizatorii vor putea să deseneze sau să scrie pe fotografii şi clipuri video cu o gamă de instrumente de scris virtuale, să creeze obiecte 3D în Paint 3D, să scrie sau să deseneze direct pe o pagină web Microsoft Edge şi să corecteze documente digitale în Microsoft Word folosind stiloul digital, la fel de natural ca pe hârtie – şi acestea sunt doar câteva dintre noile experienţe creatoare ce folosesc cerneala digitală.

Game Mode este o nouă funcţie Windows 10 care vine odată cu Creators Update şi caută să furnizeze cea mai bună şi mai solidă experienţă de gaming posibilă pe un PC ce rulează Windows 10. Fundamental, Game Mode este o funcţie la nivelul sistemului care dedică mai multe elemente grafice şi resurse de procesor jocurilor de pe PC. După ce PC-ul este setat să utilizeze Game Mode în System Settings, acest mod va putea fi aplicat oricărui joc. Câştigul funcţiei Game Mode este furnizarea unei performanţe susţinute şi constante atunci când PC-ul este folosit pentru jocuri – unele dintre cele mai avansate şi performante aplicaţii Windows din punct de vedere tehnologic şi al consumului de resurse.

Navigarea pe internet câştigă un mod mai rapid şi mai sigur de a partaja, citi, descoperi şi rezolva situaţii cu Microsoft Edge.

Cu Creators Update, browser-ul este optimizat cu o nouă suită de funcţii de gestionare a tab-urilor, extensii noi şi o nouă experienţă de citit. Creators Update va aduce în plus mai multe extensii Microsoft Edge, permiţând utilizatorilor să adauge rapid noi funcţii browser-ului. Această actualizare înseamnă şi debutul unor extensii noi, cum ar fi Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery şi RoboForm, printre altele.

Specialiştii IT au parte de noi instrumente şi capabilităţi de management, iar clienţii enterprise se bucură de securitate sporită.

În noua actualizare, Microsoft include un serviciu care ajută utilizatorii în a monitoriza siguranţa dispozitivului folosit prin Windows Defender Security Center. Acesta oferă o interfaţă unificată pentru controlul opţiunilor de securitate – de la antivirus, reţea şi firewall la măsurarea şi raportarea parametrilor de funcţionare, opţiuni de siguranţă pentru aplicaţii şi browser sau setările de control parental. Mai mult, modulul „Device Health Advisor” oferă utilizatorului informaţii despre „semnele vitale” ale dispozitivului, funcţia de blocare de la distanţă („Remote Lock”) permite controlul blocării dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează, iar noile opţiuni de siguranţă permit un control mai granular asupra instalării aplicaţiilor suplimentare.

Pentru companii, actualizarea aduce noi funcţionalităţi şi instrumente pentru simplificarea serviciilor de IT şi integrarea, managementul şi mentenanţa mai uşoară a dispozitivelor companiei – dar şi eliminarea pericolelor de securitate.

Confidenţialitatea e un domeniu crucial atât pentru utilizatori cât şi pentru Microsoft iar „Creators Update” uşurează semnificativ procesul de management al opţiunilor de confidenţialitate din Windows 10 sau al altor servicii Microsoft cu o nouă procedură de instalare ce permite selectarea mai uşoară a configuraţiei optime. O nouă interfaţă unificată dedicată confidenţialităţii permite vizualizarea şi managementul datelor legate de activitatea utilizatorului pentru multiple servicii Microsoft.

Data de 11 aprilie va însemna debutul perioadei de actualizare, proces ce va avea loc în etape pentru cele 400 de milioane de dispozitive ce folosesc Windows 10. Utilizatorii vor putea instala actualizarea imediat ce va fi disponibilă prin Windows Update pe dispozitivul lor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult