Windows 10 cu Start Menu, dar lăsat fără familiarul Control Panel

23.10.2014
Windows 10 cu Start Menu, dar lăsat fără familiarul Control Panel

După ce Windows 8 a lăsat fanii PC-urilor desktop fără Start Menu, Windows 10 este pe cale să repete istoria eliminând de această dată familiarul Control Panel.

Nu tocmai surprinzătoare, schimbarea vine după de Windows 8 ne-a întâmpinat cu un aranjament ciudat în care vechiul Control Panel poate fi accesat din interfaţa desktop, iar utilizatorii de tablete sunt lăsaţi să se descurce cu o aplicaţie PC Settings incompletă, având doar un set redus de reglaje. Sub Windows 10, un sistem de operare care încearcă să închidă prăpastia lăsată de Windows 8 între cele două interfeţe pentru PC şi tabletă, menţinerea duetului Control Panel – PC Settings pare şi mai lipsită de sens.

PC Settings VS zPC Settings

Devenit redundant, Control Panel este transformat sub ultimul build Windows 10 Technical Preview în ceva numit zPC Settings, o aplicaţie Modern UI care ia forma unui hibrid cu trăsături vechi şi noi, provenind din ambele versiuni Control Panel. Odată finalizat, este de aşteptat ca noul meniu PC Settings să înlocuiască definitiv Control Panel, oferind utilizatorilor de tablete şi PC-uri cu mouse şi tastatură o locaţie comună de unde se poată face ajustări setărilor Windows.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult