Windows 10 devine update recomandat pentru Windows 7,8 şi 8.1

30.10.2015
Windows 10 devine update recomandat pentru Windows 7,8 şi 8.1

Microsoft nu va înceta campania de upgrade la Windows 10 prea curând. Compania a dezvăluit într-un articol publicat pe blog-ul oficial Windows că începând de anul următor, noua versiune a sistemului de operare va fi catalogată drept actualizare recomandată (nu recomandată, cum este momentan) şi va fi descărcată automat pe computerele şi tabletele compatibile care încă rulează Windows 7, 8 sau 8.1.

Instalarea nu va porni însă fără acordul utilizatorilor. Odată ce pachetul de instalare este descărcat de pe serverele Microsoft, va fi afişată o notificare care îndeamnă la upgrade. În cazul în care utilizatorii aleg să nu treacă la noul Windows 10, acel dialog nu va mai apărea în viitor. Posibilitatea de upgrade va rămâne şi va putea fi pornită manual, în cazul în care sunt doritori mai târziu. Pachetul software va rămâne descărcat până când utilizatorii vor decide să îl şteargă. De asemenea, în cazul în care nu sunt mulţumiţi de Windows 10 după upgrade, au 31 de zile pentru a se întoarce la versiunea precedentă a sistemului de operare.

Acelaşi articol a atins subiectul „instalări non-Genuine” şi cum vor putea face cei care nu au licenţă pentru o versiune precedentă tranziţia la Windows 10. Se pare că Microsoft doreşte să le ofere acestora un proces cât mai simplu de upgrade. Desigur, nu le va oferi sistemul de operare pe gratis, ci le va oferi o soluţie „one-click” pentru a cumpăra o licenţă de pe magazinul Windows. Microsoft crede că mulţi dintre cei care foloseau Windows piratat vor opta pentru această soluţie, mai ales având în vedere că va fi singura licenţă pe care vor trebui să o cumpere pentru viitorul apropiat sau îndepărtat.

Curios este însă faptul că nimeni din cadrul companiei nu vorbeşte despre ce se va întâmpla după data de 29 iulie 2016, când upgrade-urile gratuite la Windows 10 vor înceta. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult