Windows 10 Mobile nu va mai primi actualizări beta în programul Insider

29.01.2018
Windows 10 Mobile nu va mai primi actualizări beta în programul Insider

De câţiva ani, singurele discuţii despre Windows 10 Mobile sunt concentrate spre momentul inevitabil: atunci când Microsoft îi va declara „moartea”. Acel moment pare să fie însă mai aproape ca niciodată, întrucât oficialii companiei au confirmat faptul că nu vor mai lansa actualizări software de test pentru acest sistem de operare în cadrul programului Windows Insider. Acest lucru sugerează că nu există noi funcţii plănuite şi nici modificări notabile în viitorul apropiat.

Windows 10 Mobile trebuia să fie un sistem de operare compatibil cu multe dintre componentele variantei pentru desktop şi tablete, deci în mod normal trebuia să primească toate actualizările importante. După Anniversary Update, care a întârziat puţin pe platforma mobilă, Microsoft a început să rărească actualizările cât şi noile versiuni de testare din programul Windows Insiders. Se pare însă că această strategie a fost acum anulată complet.

Sistemul de operare mobil de la Microsoft nu a primit nici măcar Creators Update, care a fost oferit în două faze pe Windows 10, iar noile declaraţii făcuite de Brandon LeBlanc, Program Manager în cadrul echipei Windows Insider, întăresc frica utilizatorilor că platforma se apropie de inevitabilul său sfârşit. Cel mai probabil, Microsoft va continua să ofere actualizări software care repară probleme de securitate, atât timp cât compania este nevoită să asigure suport software, însă la un moment dat cu siguranţă că şi acestea vor înceta.

Având în vedere că anul trecut s-au lansat probabil sub 5 modele noi de smartphone-uri cu Windows 10 Mobile şi că Microsoft a dizolvat divizia de smartphone-uri în urmă cu doi ani, nu putem să mai vorbim despre un „viitor” al acestei platforme software. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult