Windows 10 nu este mort! Microsoft anunță update-ul 21H2 pentru această toamnă. Ce noutăți aduce

16.07.2021
Windows 10 nu este mort! Microsoft anunță update-ul 21H2 pentru această toamnă. Ce noutăți aduce

Acum că Microsoft a anunțat oficial Windows 11, care este programat pentru lansare în luna octombrie, ne-am fi așteptat ca Windows 10 să rămână pe plan secund, cu actualizări mai mici și mai rare. Se pare însă că gigantul software are încă planuri de a susține Windows 10 cu actualizări importante, cel puțin pe termen scurt. Chiar dacă Windows 11 pare că a pornit drept un update mai mare de Windows 10, versiunea curentă va mai primi cel puțin un update important în această toamnă: versiunea 21H2.

Windows 10 21H2 va veni în această toamnă, chiar dacă va fi lansat aproape simultan cu Windows 11

Windows 10 va putea fi actualizat gratuit la Windows 11 abia în 2022, iar Microsoft se asigură că le va oferi utilizatorilor care vor mai rămâne o perioadă pe acest sistem de operare, suportul software pe care îl așteaptă. Deja a început testarea prin intermediul programului Insiders pentru noul update Windows 10 21H2, ceea ce sugerează că este deja într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Printre noutățile update-ului 21H2 se numără compatibilitatea cu standardul WPA3 H2E pentru securizarea rețelelor Wi-Fi. Acesta este un nou protocol de securitate, mai avansat decât WPA2, care este cel mai popular format de securizare pentru rețele din acest moment. De asemenea, pentru afaceri, Windows Hello for Business permite autentificarea mai rapidă fără parolă, iar subsistemul Linux primește acces la procesare grafică pe GPU, lucru care va accelera aplicațiile de Linux care rulează în acest mod pe Windows.

Există și câteva probleme ale versiunilor curente care au fost rezolvate. De exemplu, căutările nu vor mai afișa rezultate duplicate, serviciile de gaming Xbox au rezolvat o problemă care împiedica pornirea lor pe anumite configurații, iar un bug care punea fereastra de Explorer în fundal atunci când era conectat un suport de stocare din rețea a fost rezolvat.

Spre diferență de alte update-uri importante de Windows 10, 21H2 nu pare să aducă schimbări de interfață sau funcționalitate majore, dar era de așteptat ca Windows 10 să rămână în mare parte neschimbat de acum înainte. Deja sistemul de operare are un „termen de expirare”, stabilit pentru anul 2025, când Microsoft va opri complet inclusiv actualizările de securitate.

sursa: Microsoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News