Windows 10, prezent deja pe 270 milioane dispozitive

31.03.2016
Windows 10, prezent deja pe 270 milioane dispozitive

Venind după experimentul eşuat numit Windows 8, următoarea versiune Windows trebuia nu doar să reintre în graţiile utilizatorilor de PC-uri echipate cu mouse şi tastatură, ci să recupereze şi terenul pierdut în sfera dispozitivelor mobile, încă dominată de platformele Android şi iOS.

Cel puţin în sfera PC-urilor şi sisteme laptop/convertibile, Windows 10 poate fi considerat un succes pentru Microsoft, rata de adopţie a noului OS livrat utilizatorilor ca şi upgrade gratuit de la versiunile anterioare de Windows fiind la un nivel cel puţin satisfăcător.

Din păcate la categoria smartphone situaţia este mult mai gravă, lansarea foarte târzie a platformei Windows 10 Mobile având drept consecinţă un eşec aproape asigurat. Prinsă într-un veritabil cerc vicios în care utilizatorii ezită să achiziţioneze telefoane cu sistem Windows Phone din pricina ofertei sărace de aplicaţii disponibile, iar dezvoltatorii software refuză să investească în aplicaţii pentru aceasta din cauza numărului prea mic de utilizatori, platforma Windows 10 mobile pare să aibă puţine şanse de redresare în viitorul imediat.

Între timp, Microsoft anunţă că sistemul Windows 10 este folosit în mod activ pe 270 milioane dispozitive, în creştere cu 70 milioane dispozitive faţă de luna ianuarie. Mai mult, magazinul Windows Store a înregistrat o creştere până la 5 miliarde de vizite, faţă de 3 miliare în ianuarie. Per total, utilizatorii Windows 10 au petrecut mai mult de 75 miliarde de ore folosind noul OS Microsoft.

Potrivit companiei, în ce priveşte rata de adopţie Windows 10 continuă să depăşească versiunile anterioare de Windows, creşterea cotei sale de piaţă fiind cu 400% mai rapidă decât în cazul Windows 8 şi cu 145% peste recordul stabilit de Windows 7.

Citeşte şi Windows 10 Mobile disponibil acum pe smartphone-uri mai vechi. Iată lista dispozitivelor compatibile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult