Windows 10 primește o nouă tastatură touch, completă cu suport pentru dictare vocală și GIF-uri animate

05.09.2020
Windows 10 primește o nouă tastatură touch, completă cu suport pentru dictare vocală și GIF-uri animate

Microsoft va înlocui actuala tastatură touch din Windows 10 cu o versiune mult îmbunătățită, care preia multe dintre atuurile celei de Android, cum ar fi suportul pentru dictare vocală și inserarea de GIF-uri animate sau emoji-uri.

Designul actualizat al tastaturii tactile este rezultatul eforturilor depuse de Microsoft cu dezvoltarea noii versiuni Windows 10X pentru dispozitive mobile. Denumit WonderBar de către inginerii Microsoft, noul design include animații și sunete la apăsarea tastelor, dar și suport complet pentru căutarea și inserarea de GIF-uri animate.

Tastatură touch cu îmbunătățiri preluate din ediția Windows 10 X

La fel ca unele tastaturi pentru smartphone, cea pregătită pentru Windows 10 oferă un layout optimizat pentru interacțiune touch și abilitatea de a controla cursorul folosind alunecări peste tasta space, similar funcționalității disponibile deja pe iOS.

Microsoft actualizează, de asemenea, meniul pentru selectarea de emoji-uri din Windows 10. Activat prin apăsarea tastei Win + Punct, meniul va primi un design bazat pe sistemul Fluent Design de la Microsoft, complet cu funcție de căutare emoji, suport pentru GIF-uri animate și accesarea clipboard-ului.

Pe lângă îmbunătățirile aduse tastaturii touch, Microsoft pregătește și o nouă versiune a funcției de dictare din Windows 10. Revizuită cu un design modern și motor de recunoaștere vocală mult îmbunătățit, funcția Voice Typing va permite inserarea automată a semnelor de punctuație și va livra „cea mai fiabilă experiență de tastare vocală avută vreodată pe Windows”.

Toate aceste îmbunătățiri sunt testate deja cu membrii Windows Insiders care au optat să primească cele mai noi build-uri Windows 10 distribuite prin Dev Channel.

Probabil că noua versiune de tastatură touch va avea  debutul oficial odată cu următoarea revizie majoră de Windows 10, așteptată în prima jumătate a anului 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult