Windows 10 va avea o interfață nouă, anul viitor

29.10.2020
Windows 10 va avea o interfață nouă, anul viitor

Microsoft pregătește un refresh major pentru sistemul de operare Windows 10, atingând diverse aspecte pe partea de funcționalitate, dar și forma de prezentare, livrând o interfață nouă pentru deliciul utilizatorilor.

Toate indiciile arată spre „împrospătarea” sistemul de operare Windows 10, începând cu a doua jumătate a anului 2021. Aparent, brandul Windows 10 este prea puternic pentru ca Microsoft să renunțe pur și simplu la el, împingând o nouă versiune de Windows pe care consumatorii să o privească cu neîncredere, pornind o nouă „schismă” între cei care abia s-au lăsat convinși de Windows 10 și adepții noii versiuni, care încearcă să-și impună punctul de vedere.

Potrivit descrierilor neconfirmate oficial de Microsoft, schimbările au în vedere ”revigorarea” și modernizarea experienței Windows în variantă desktop.

Microsoft pregătește și o interfață nou pentru Windows 10, dar nu schimbă numerotarea

Schimbările ar urma să atingă toate aspectele esențiale ale platformei Windows: File Explorer, Action Center și atât de importantul Start Menu. Fără detalii exacte, zvonurile indică spre un ”design modern împrospătat, cu animații mai bune și funcții noi”.

Tot din surse neoficiale, aflăm că multe dintre noutățile pregătite se vor regăsi într-o actualizare Windows 10 numită ”Cobalt”, având drept etapă intermediară un refreșh identificat cu numele de cod ”Sun Valley”.

Atunci când Microsoft a dezvăluit Windows 8, diferențele față de vechia platformă Windows 7 au fost dramatice, am putea spune chiar traumatice pentru utilizatorii de PC-uri care dintr-o dată au trebuit să se acomodeze cu o versiune de Windows care părea intenționată pentru o categorie de dispozitive complet diferită.

Probabil că Microsoft va încerca pe cât posibil să evite greșeala anterioară, oferind noua versiune de Windows 10 ca și upgrade opțional, întinzând cât mai mult perioada de acomodare.

Având în vedere magnitudinea schimbărilor pregătite, probabil că nu va dura prea mult până ce vom afla despre noua interfață Windows direct de la Microsoft, atrăgând entuziaștii ceva mai deschiși la schimbare într-o campanie de testare întinsă pe multe luni, gândită să evalueze atât aspectele practice ale modificărilor pregătite, cât și reacția consumatorilor la modul general.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult