Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind nimic altceva decât ochii. Iată cum funcţionează

03.08.2017

Microsoft a dezvăluit recent că va integra funcţie de monitorizare a mişcărilor ochilor în sistemul de operare Windows 10, ca metodă alternativă de navigare a interfeţei Windows şi interacţiune cu aplicaţiile instalate.

Funcţia numită Eye Control a fost adăugată deja unui build Windows 10 adresat celor înscrişi în programul de testare Windows Insider. Pentru a funcţiona, este necesar un PC echipat cu webcam compatibil Tobii Eye Tracker 4C şi versiunea US Engilsh a tastaturii Windows.

Pe scurt, sistemul emulează cursorul unui mouse ghidat de mişcările ochilor. Astfel, utilizatorii cu deficienţe locomotorii nu trebuie decât să privească litera reprezentată pe tastatura virtuală afişată pe ecran, confirmând selecţia prin clipiri ale ochilor. Pentru a simplifica tastarea este apelată funcţia de auto-predicţie a textului, oferind sugestii pentru introducerea următorului cuvânt.

Probabil, noua funcţie va fi parte din actualizarea Windows 10 Fall Creators Update, pregătită pentru începutul acestei toamne.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult