Windows 10 va primi o nouă interfaţă cu efecte şi animaţii noi numită Project NEON

Windows 10 va primi o nouă interfaţă cu efecte şi animaţii noi numită Project NEON

În afară de faptul că a renunţat la Metro UI a meniului de Start, optând pentru o variantă mai apropiată de cea din Windows 7, Windows 10 nu a schimbat foarte multe elemente de design în cadrul interfeţei. Se pare însă că Microsoft pregăteste câteva schimbări care vor aduce mai multe efecte grafice, care să aducă puţin mai multă viaţă meniurilor şi ferestrelor din noul său sistem de operare. Informaţiile nu au fost confirmate în mod oficial, însă se zvoneşte că acest update poartă numele intern de „Project NEON”.

Site-ul mspoweruser.com a pus mâna pe o serie de imagini dintr-o versiune nelansată a lui Windows 10, care beneficiază de o nouă interfaţă. Aceasta pare să împrumute concepte din clasica interfaţă Aero, cu meniuri semi-transparente şi butoane care se aprind atunci când cursorul mouse-ului este deasupra lor. Asemeni Material Design, se pare că animaţiile noului Project NEON vor fi foarte importante, fiind integrate peste tot.

Conform mspoweruser, noua componentă a lui Windows 10 care aduce aceste îmbunătăţiri vizuale se numeşte „Acrylic”, acesta fiind materialul virtual care va fi aplicat peste anumite meniuri. Elementele utilizabile din meniurile Acrylic vor putea fi delimitate atunci când mouse-ul se apropie, iar în jurul cursorului poate fi aplicată o iluminare specială, care va fi foarte utilă şi în alte condiţii. Informaţiile disponibile sugerează că Project NEON va veni la pachet şi cu îmbunătăţiri pentru Microsoft Holographic, ferestrele putând fi afişate în 3D când sunt utilizate alături de HoloLens şi dispozitive VR compatibile.

Se pare că noua interfaţă pentru Windows 10 va veni abia în toamnă, odată cu update-ul Redstone 3, care probabil că va marca şi cea de-a doua aniversare a lansării sistemului de operare. Redstone 2 (Creators Update) va introduce noi funcţii creative şi suport pentru Microsoft Holographic şi va fi lansat în curând, lansarea sa fiind programată pentru această primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult