Windows 11 a fost lansat și în versiune fizică. Doar să găsești un PC compatibil și cu unitate DVD

11.05.2022
Windows 11 a fost lansat și în versiune fizică. Doar să găsești un PC compatibil și cu unitate DVD

Având în vedere anul în care ne aflăm, vestea că Microsoft lansează Windows 11 în versiune pe suport DVD ar trebui să stârnească cel mult amuzament. În practică, există un motiv plauzibil pentru asta.

Lansat cu multe luni în urmă, Windows 11 a putut fi achiziționat până acum exclusiv în versiune online, parcurgând mai întâi un ghid de instalare ce include un test de compatibilitate foarte strict, solicitând hardware specializat pentru buna funcționare a tehnologiilor de securitate nou introduse. Între timp, Microsoft a pregătit terenul pentru lansarea la scară largă a succesorului Windows 10, punând la dispoziție o modalitate de a instala noul OS fără a ține cont de cerința privind TPS 2.0, cip-ul de securitate dedicat, care ar trebui să fie prezent pe toate PC-urile de nouă generație.

Astfel, de acum vei putea cumpăra Windows 11 direct din magazin, având garanția că-l vei putea instala pe orice PC ales de tine, indiferent dacă acesta întrunește sau nu cerințele tehnice pe care Microsoft doar le recomandă acum.

Nu că ar conta, dar puteai avea și până acum Windows 11, achiziționând o licență Windows 10 la cel mai mic preț găsit în magazin sau online, după care să faci upgrade gratuit la noul OS.

La fel ca și cu Windows 10, Microsoft va oferi versiunea „fizică” de Windows 10 si pe suport USB. Pentru a nu încurca pachetele, Microsoft oferă imagini diferite pe fiecare dintre acestea. Pe disc, pachetul include o captură de ecran cu desktop-ul din Windows 11. În cazul ediţiei pe stick, pachetul este acoperit doar cu logo-ul Windows, în aceleaşi culori: albastru pentru Home şi mov pentru Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult