Windows 11, disponibil pentru upgrade pe mai multe PC-uri cu Windows 10

29.10.2021
Windows 11, disponibil pentru upgrade pe mai multe PC-uri cu Windows 10

Acționând cu prudență, Microsoft nu a activat notificările pentru upgrade la Windows 11 pe toate PC-urile Windows 10 care întrunesc cerințele de compatibilitate, optând pentru o extindere graduală a acoperirii.

Dorind să evite orice incidente care ar putea umbri debutul noii versiuni Windows, Microsoft a decis ca în primă instanță opțiunea de upgrade să fie prezentată doar pe un număr restrâns de PC-uri, limitând astfel potențialele neplăceri cauzate de bug-uri și incompatibilități rămase nedescoperite. Pe măsură ce acestea sunt adresate, Microsoft lărgește lista configurațiilor eligibile pentru upgrade, notificările privind disponibilitatea Windows 11 apărând pentru tot mai mulți dintre utilizatorii de Windows 10.

Această strategie a mai fost aplicată în trecut cu mult succes și la distribuirea actualizărilor Windows 10 care adaugă funcții noi sau modifică în mod substanțial funcționalitatea existentă a sistemului de operare. Apelând la tehnologii de inteligență artificială pentru a exclude temporar anumite configurații care ridică suspiciuni de incompatibilitate, Microsoft poate împărți pe valuri succesive actualizările distribuite pe Windows Update. Chiar dacă nu este infailibilă, strategia permite limitarea problemelor cele mai grave (ex. erori BSOD, pierderi de date) la un număr redus de PC-uri, înainte ca mecanismele automate să intervină pentru oprirea patch-ului respectiv către alte configurații similare.

Între timp, cei care vor să instaleze Windows 11 fără să mai aștepte declanșarea notificării Windows Update, pot face asta foarte ușor cu ajutorul Windows 11 Installation Assistant. Totuși, nici această modalitate nu exclude condiția întrunirii criteriilor de compatibilitate.

Microsoft a publicat și un ghid oficial pentru instalarea Windows 11 pe sisteme pe care aplicația PC Health Check le consider „incompatibile” , însă procedura de urmat este ceva mai complicată și implică mai multe riscuri de a întâmpina probleme la instalare, sau cu funcționarea ulterioară a PC-ului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult