Windows 11 primește primul update major. Introduce oficial aplicații de Android în Microsoft Store

16.02.2022
Windows 11 primește primul update major. Introduce oficial aplicații de Android în Microsoft Store

Microsoft a lansat primul update major pentru sistemul de operare Windows 11. Acesta integrează câteva dintre noutățile pe care cei care testează software-ul în varianta sa beta prin intermediul programului Windows Insiders le-au avut disponibile aproape de la lansarea oficială din octombrie și vine cu o serie de modificări mult așteptate la nivelul interfeței. De altfel, acesta este update-ul care adaugă în sfârșit una dintre cele mai importante funcții noi din Windows 11: compatibilitatea cu aplicații de Android.

Windows 11 a primit update-ul care permite rularea de aplicații pentru Android

Chiar dacă poți acum instala și rula aplicații de Android (cel puțin în SUA, folosind magazinul de aplicații Microsoft Store), această funcție este încă într-o versiune de „preview”. Astfel, ai la dispoziție secțiunea Amazon AppStore care îți permite să instalezi aplicațiile, însă ai la dispoziție o selecție limitată de opțiuni. Nu doar că nu ai acces la Google Play Store, însă nu ai nici măcar toate aplicațiile din Amazon App Store, ci doar cele deja testate și aprobate pentru a fi instalate pe Windows. Progresul pare să fie relativ lent, însă aceasta va fi singura metodă oficială pentru instalarea de aplicații Android pe Windows 11.

Deja există ghiduri care permit instalarea Google Play Store în Windows 11, cu posibilitatea de a descărca toate aplicațiile preferate din magazinul de mobil. De altfel, Google a anunțat că aduce secțiunea Google Play Games pe Windows 11 și 10, oferind posibilitatea de a rula jocuri video de mobil și pe PC. Ce nu va oferi Google în mod oficial sunt însă alte tipuri de aplicații.

Câteva elemente de interfață au fost îmbunătățite

La nivelul interfeței, avem acum afișarea orei exacte pe taskbar pe multiple monitoare, nu doar pe cel principal, cât și întoarcerea widget-ului de vreme în taskbar. De asemenea, Microsoft Teams permite acum posibilitatea de a pune o conversație pe „mute” din taskbar, cât și posibilitatea de a partaja conținutul unei ferestre într-o conferință video cu o singură apăsare de buton.

Aplicațiile Media Player și Notepad au fost actualizate de asemenea. Notepad primește multipli pași de „undo”, putând acum reveni asupra unor modificări mai vechi ale textului, cât și o interfață mai bună pentru căutări în text și suport pentru dark mode. Media Player înlocuiește vechile aplicații Groove Music și Windows Media Player, fiind acum o aplicație „combo”, care poate reda atât muzică, cât și clipuri video. Aceasta se aliniază de asemenea la noul design al interfeței Windows 11.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult