Windows 11 primește un nou indicator de volum

13.01.2022
Windows 11 primește un nou indicator de volum

Windows 11 renunță la încă una dintre moștenirile preluate de la Windows 8, schimbând indicatorul de volum intenționat mai degrabă pentru tablete cu o interpretare care respectă noul stil de interfață.

Până acum, indicatorul de volum lua forma unei bare verticale redată pe fundal negru în colțul stânga sus al ecranului. În mod normal afișat atunci când apeși tasta special prevăzută pe lateralul tabletei, sau acționezi reglajul prevăzut pe unele modele de tastaturi pentru PC, vechiul indicator avea o limitare majoră.

Fiind conceput cu gândul exclusiv la interacțiune touch, butonul reprezentat pe bara verticală nu putea fi „prins” și tras pur și simplu cu ajutorul mouse-ului. În schimb, meniul recepționa doar click-uri individuale, ajustând în mod instantaneu volumul sonor la poziția indicată pe bara de volum. Dacă se întâmpla să ai conectată o pereche de boxe audio ceva mai puternice, un singur click putea duce volumul sonor mult peste sau sub nivelul dorit de tine, sistemul fiind lipsit de orice formă de control granular. În mod ironic, singura modalitate pentru ajustarea incrementală a volumului sonor era acționarea tastelor sau reglajelor în format fizic, respectiv folosirea simbolului ”difuzor” adăugat pe taskbar-ul Windows, lângă ceas.

Încă de la debut, Windows 11 a schimbat reglajul pentru volum arătat la folosirea simbolului ”difuzor” cu unul desfășurat pe o lungime orizontală ceva mai mare, pentru precizie mai bună la ajustare. Următorul pas este „modernizarea” indicatorului pentru volum afișat pe ecran la acționarea tastelor hardware, noua versiune apărând centrată deasupra taskbar-ului Windows.

O altă noutate este includerea unui nou dialog pentru apelurile preluate prin aplicația Your Phone, modelat după stilul minimalist al interfeței Windows 11 și garnisit cu butoanele obișnuite pe care le regăsești și în interfața de apelare de pe telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult